İnsan klonlamanın biyogüvenlik açısından tehlikeli, biyoetik açıdan yasak olmasının nedenleri neler olabilir?

Bu yazı Hasan ERYILMAZ tarafından 25.07.2020 tarih ve 21:57 saatinde Biyoloji kategorisine yazıldı. İnsan klonlamanın biyogüvenlik açısından tehlikeli, biyoetik açıdan yasak olmasının nedenleri neler olabilir?

makale içerik

İnternette ara Kısa Linki Kopyala

İnsanlar karmaşa organizmalardır. Bu organizmaların sürekli olarak işlev görmesi halinde şahsi ömür devam etmektedir. Bu konum her canlı için bu şekildedir. Canlıların her birinin bu halde bir kopyasının elde edilmesi klon ismi verilen ilmi reel ile açıklanmaktadır. Klonlanma olayı, ilmi anlamda bir kopyanın oluşturulması ve aynı canlının meydana gelmesinin sağlanması anlamına gelmektedir. Bunun fiziksel şartlara ayak uydurması oldukca zor bir süreçtir. Başarılı bir halde devam etse de ondan sonra klon hayatını sonlandırmaktadır.

Bu konum insan yaşantısı için de böyledir. Klonlanma durumunun gerçekleştirilmesi yaşamın sonlanmasının gerekirken devam etmesini sağlar. Bu durumu islami açıdan bakıldığında oldukca zorlu bir sürecin yaşanmasına sebep olmaktadır. Ölmesi ihtiyaç duyulan canlının ölmesi gerekir. Ahiret hayatının devam etmesi ve bu yaşantının olması için de ferdin öldükten sonrasında gömülmesi gerekmektedir. İslam alimleri bu mevzuyu devamlı olarak tartışmakta olup bu durumun bir ortak noktasını bulamamaktadır. Bu yüzden de devamlı olarak gündeme gelmekte ve bunun cevabı mevzusunda hemen hemen net malumat sahibi olunamamaktadır.

Anahtar Kelimeler : İnsanlarkarmaşaorganizmalardır.,Bu,organizmalarınsürekliolarak,işlev,görmesi,halindeşahsi&ou..

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar