E-Ticaret Yapmak İçin Vergi Mükellefi Olmak Gerekli Midir?

Bu yazı Hasan ERYILMAZ tarafından 12.08.2020 tarih ve 09:51 saatinde E-Ticaret kategorisine yazıldı. E-Ticaret Yapmak İçin Vergi Mükellefi Olmak Gerekli Midir?

makale içerik

E-Ticaret Yapmak İçin Vergi Mükellefi Olmak Gerekli Midir?
İnternette ara Kısa Linki Kopyala

Fiziki mağazalardaki benzer biçimde alışveriş dönemini sanal olarak mağazacılığa nakliyat aracı olan bu E-Ticaret Yapmak İçin Vergi Mükellefi Olmak, son yıllardaki kullanılan dijital dönüşümün iyi yönde müspet bir getirisi olarak karşımızda durmaktadır. Büyüyen bu E-Ticaret pazarında ki yerini almak isteyen bu büyük, orta ve minik olarak işletmelerin E-Ticaret için bilmesi ihtiyaç duyulan ise pek oldukça mevzu bulunmaktadır. E-Ticaret sitesi açmak için vergi levhası da almak, E-Ticaret vergi muafiyeti ve E-Ticaret için ise vergi mükellefi olan siz değerli üyelerimizin merak etmiş olduğu en oldukça mühim başlıkları aşağıda bulabilirsiniz.

İnternetten Satış İçin Vergi Kaydı

Konumdan ve zamandan ise bağımsız olarak son kullanıcıya her vakit erişme özgürlüğünü yaşatan bu E-Ticaret sektörüne giriş yapmak isteyen tüm kişilerin uygulaması ihtiyaç duyulan bir ekip birtakım adımlar bulunmaktadır. Bu sanal mağaza açma adımları ise mutlaka fiziki bir mağaza açmaktan oldukça daha seri ve süratli ilerleyen bir süreçtir. Bundan ötürü yazımızda E-Ticaret yapmak için de bilinmesi ve öğrenilmesi gerekenler konusunu ele alarak bununla alakalı internetten satış vergi kaydı, E-Ticaret vergi muafiyeti, E-Ticaret vergi muafiyeti ve E-Ticaret vergileri benzer biçimde birleşen mevzuları ele alacağız.

E-Ticaret Vergi Levhası Nedir?

E-Ticaret Yapmak İçin Vergi Mükellefi olmak benzer biçimde Maliye Bakanlığının tarafınca sınırları çizilen, ticari hasılat tutarlarını ve bunlara birlikte mukabil gelen vergi miktarlarını yayınlayan tüm belgeye verilen isimdir. Bunun için bir vergi levhanızın olması demek ve gelirinize nazaran ise vergilendirilecek olmanız demektir.

E-Ticaret Yapmak İçin Vergi Levhası Nasıl Alınır?

E-Ticaret Vergi Levhası {nasıl|iyi mi">iyi mi alınır sorusunu sorduğumuzda karşımıza üç adres çıkar.

Bu adresler şöyledir:

  • GİB – İnternet Vergi Dairesi
  • Yeminli Mali Müşavir
  • Esnaf/Sanatkarlar Odası

Ayrıca İnternet Vergi Dairesi’nden seri bir halde vergi levhası başvurusu yapabilmeniz mümkündür.

Başvuru adımları özetlemek gerekirse şu şekildedir:

  • GİB internet sitesinden direk İnternet Vergi Dairesi’ne giriş yapılır.
  • Sorgulama butonunda bulunan vergi levhası detayları seçilir.
  • İlgili alanları doldurulur ve ondan sonra başvurunuz alınır.
  • Yeni firma oluşturmak için ihtiyaç duyulan vergi levhası başvurusu yapıldığında ise vergi levhası onaylanma dönemi nerdeyse bir ayı bulabilir.
  • İnternet Vergi Dairesi’nden sonrasında müracaat sürecinizi sorgulayabilir ve nerdeyse ortalama bir ay sonrasında ise vergi levhanızı alabilirsiniz.

İnternet Üzerinden Satış İçin Şirketi Kurmak Zorunlu Mudur?

İnternet üstünden meydana getirilen bu bütün satışlarda satışı meydana getirilen ürünlerinde vergilerinin ödenmesi gerekmektedir. Vergi mükellefi olmanız sizin için E-Ticaret yapmak yada E-Ticaret sitesi oluşturmak için de bir firma kurma şartı aranmalıdır. Yalnız web üstünden satış meydana getiren tüm hepimiz vergi mükellefi olarak sayılmamaktadır. İnternetten satışta ise vergi muafiyeti konusunu da aşağıda anlatacağız.

E-Ticaret Vergi Mükellefi Olmak Ne İşe Yarar?

E-Ticaret için de firma kurmanızın ve bunun için vergi levhanızın olmasının ise E-Ticaret sitenize oldukça fazla faydası bulunmaktadır.

Kredi kartlarıyla ise birçok bankadan ödeme alabilmeniz mümkündür.

Farklı olan ödeme sistemlerini kullanarak ise birçok bankanın sanal posunu kullanabilmeniz mümkündür.

Kargo firmalarıyla da iyi anlaşmalar yapabilirsiniz.

Şirket sahibi olmak ise E-Ticaret sitenizde ki müşterileriniz içim gözünde itimat ve prestij sahibi olabilirsiniz.

Elektronik Ticaret Bilgi Sisteminde kayıt işleminizi yaptırabilir ve tüketiciyi sakınan bir mesuliyet üstlenebilirsiniz.

E-Ticaret Vergileri Nelerdir?

E-Ticaret sitesi oluşturmak ve bunun yanı sıra E-Ticaret vergi levhası almak ise adımlarınızdan sonrasında ki E-Ticaret siteniz internetten yapılacak olan satışlar için hazırdır.

Sitenizi etken hale aldıktan sonrasında ki gelirinize nazaran değişkenlik yayınlayan bu vaziyet E-Ticaret vergi limiti ve E-Ticaret vergileri bulunmaktadır. Bunun için E-Ticaret’te vergi ödemeleri ise üç aylık yada senelik olarak ödenir. Kişiye hususi veya kapital firmanın kendi türlerinin E-Ticaret vergi iki bin yirmi ödeme kalemlerinden bir kısmını sizler için sıraladık aşağıda bulabilirsiniz.

  • Damga vergisi
  • Muhtasar Beyanname
  • Katma Değer Vergisi (KDV)
  • Geçici vergi beyannamesi
  • Basit Usulde Yıllık Gelir Vergisi
  • Yıllık Gelir Vergisi

Faturasız E-Ticaret Olur Mu?

İnternet üstünden kullanılan online mağazacılık alanında ki satış işlemleri ise faturalandırılır ve gelirinize nazaran muayyen bir vergi paylarına doğal olarak tutulur. Bu online E-Ticaret meydana getiren bir oldukça kişilerin satmaca kesmemesi suretiyle vergi mükellefi benzer biçimde olmadan satış yapması ise yüklü bir halde vergi cezalarıyla da yüz yüze kalmalarına niçin olur. Bundan ötürü E-Fatura sistemi ile tüm faturalandırma işlemleriniz huzurlu bir halde takip edebilirsiniz.

Satışlarınızı ve buna nazaran faturalandırmanız müşterinizin sizin işletmenize duymuş olduğu itimatı ve sadakati artırır. Bununla beraber sanal mağazacılığın sunduğu kolaylıklardan önde gelen bu E-Fatura ve E-Arşiv sisteminin ise satmaca kesme işlemini rahat bir halde sanal ortamda rahat yapmanızı sağlar.

Gelir İdaresi Başkanlığı iki bin on beş yılı itibariyle de E-Fatura sistemini devreye sokarak, geliri brüt beş milyon TL’ye kadar ulaşanların E-Fatura ve E-Arşiv uygulanmasını kullanmasını mecbur hale getirmiştir. Yalnız bu tutardan bağımsız bir halde her E-Ticaret sitesi ve E-Fatura sistemini kullanabilir. Bununla beraber E-satmaca ve E-Arşiv sisteminin de şirketlere sağlamış olduğu birden oldukça avantaj bulunur.

Bu avantajları şu şekildeki sıralayabiliriz:

  • E-satmaca uygulamasıyla beraber süratli ve güvenilir bir alışveriş yapabilmeniz olası olur.
  • Sahte satmaca kesmenin ve bunun mağduriyetlerin önüne geçilir.
  • Faturaların on sene süreyle olarak sanal ortamda saklanabilmesiyle beraber şirketlere maliyet pozitif yanları sağlar.
  • E-satmaca ile beraber vergi kaçırmanın önüne geçilir.
  • E-faturalar müşterileriyle birlikte dijital ortamda rahatça paylaşılır.

E-Ticaret’te Vergi Muafiyeti

İnternet üstünden meydana getirilen ve satış meydana getiren hepimiz vergi mükellefi olarak sayılmaz. Bunun için de vergi ödemeniz bununla birlikte vergi muafiyeti vermiş oluyorsunuz. Bu mevzular oldukça önemlidir.

Anahtar Kelimeler : Fiziki,mağazalardakibenzer,biçimdealışverişdöneminisanal,olarak,mağazacılığanakliyataracı,olan,bu,E-Ticaret,Yapmak,İçin,Vergi,Mükellefi,O..

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar