Biyosistem Mühendisliği Bilgilendirme

Bu yazı Bahar Eryılmaz tarafından 30.12.2022 tarih ve 23:45 saatinde Nedir ? kategorisine yazıldı. Biyosistem Mühendisliği Bilgilendirme

makale içerik

Biyosistem Mühendisliği Bilgilendirme
İnternette ara Kısa Linki Kopyala

Bu yazı içerisinde bölüm tanıtımı, bu bölümle akla takılan sorulara cevap bulabilirsiniz.

BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ

TANITIM

Biyosistem Mühendisliği,

*Tarım, enerji ve gıda ürünlerinin üretiminden tüketimine kadar olan süreçler için gerekli makine ve tesislerin tasarımı,projolenmesi,yapımı ve işletilmesi faaliyetlerini yürütür.

*Tarım ve gıda ürünlerinin üretiminden tüketimine kadar olan süreçler için gerekli makine ve tesislerin tasarımı,projolenmesi,yapımı ve işletilmesi faaliyetlerini yürütür.

*Biyosistemlerle ilgili enerji kaynaklarının kullanımı ve korunması ile Biyosistem Mühendisi olmak isteyenlerin,fen bilimlerine ilgi duyan,matematiksel işlem yapabilme yeteneğine sahip , bilimsel çalışmalara meraklı ,yeniliklere açık, sorumluluk duygusu yüksek kişiler olması gerekir.

*Biyosistem Mühendisleri hem kapalı(büro,laboratuvar,ilgili bakanlıklar,üniversiteler,belediyeler)ortamlarda hem de açık arazilerde çalışma olanağına sahiptirler

*Tarımsal ve doğal ekosistemlerde arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir kulanımı,tarımda yenilenebilir enerji kaynakları ve korunumu teknolojiye dayalı hassas tarım gibi uygulamalar,tarımda teknolojinin geliştirilmesi konularında araştırma çalışmalarını mühendislik temelli olarak yürütür.

 

Biyosistem Mühendisi Ziraat Mühendisi mi?

*Biyosistem Mühendisleri ,daha önce Ziratt Mühendisliği programı adı altında alt programlar biçiminde eğitim vermekte olan Tarımsal yapılar ve sulama, Tarım makinaları ve Tarımsal enerji sistemleri alt programlarının içinde yer aldığı bir bölümden (Biyosistem Mühendisliği Bölümü) mezun olacaklarından,Ziraat Mühendislerinin görev ve yetkilerinden yararlanabileceklerdir.

---------------------------------------------------------------------------

*Bölümden mezun olan Biyosistem Mühendisleri,yukarda belirtilen çalışma konuları ile ilgili olarak;

Kamu kurululuşları(il özel idareleri,gıda -tarım ve hayvancılık ,çevre ve şehircilik orman ve su işleri bakanlıkları,belediyeler,DSİ,Tarım makinaları sanayi,tarımsal danışmanlık kuruluşları,tarımsal yapılarla alakalı müteahitlik firmaları,tarıma dayalı uluslaraarası şirketler ve bunun gibi tarıma dahil geliştirme,çalışma,üretme gibi alanlarda iş imkani bulabilmektedirler.

Biyosistem Mühendislerinin kamu alanında maaşları memur maaşları ile belirlenmektedir ve ortalam olarak 11bin tl seviyelerinde başlamakatadır.

 

*Iğdır,Kahramanmaraş,Tokat,Tekirdağ,Niğde,Kırşehir,Alanya,Aydın,

Bilecik,Bingöl vb illerde bölüm ziraat fakültesinde eğitimi verilmektedir.

heartsmileyyes

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : Biyosistem,Tarım,Geliştirme,Teknoloji,Çalışma alanları.

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar