Üniversiteler açılacak mı? Üniversite açılış tarihi için gözler YÖK'te

Bu yazı Hasan ERYILMAZ tarafından 29.01.2021 tarih ve 00:06 saatinde Haberler kategorisine yazıldı. Üniversiteler açılacak mı? Üniversite açılış tarihi için gözler YÖK'te

makale içerik

Üniversiteler açılacak mı? Üniversite açılış tarihi için gözler YÖK'te
İnternette ara Kısa Linki Kopyala

Üniversitelerin ne vakit açılacağı dört gözle beklenen mevzular içinde bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafınca okulların açılış zamanı ile alakalı izahat yapılmasının peşinden gözler üniversitelerde karşı karşıya eğitimin başlama evveliyatına çevrildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç mevzu ile alakalı Hürriyet Yazarı Nuran Çakmakçı'ya hususi açıklamalarda bulundu. İşte üniversite açılışı ile alakalı detaylar…

Üniversitelerin açılış zamanı ile alakalı açıklamalar yakından takip ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında üniversitelerde tahsil uzaktan devam ediyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Hürriyet Yazarı Nuran Çakmakçı'ya hususi açıklamalarda bulundu. Başkan Saraç, Sağlık Bakanlığı’nın görüşlerini ikinci devre için de ilerleyen süreçte alacaklarını ve bu görüşe bakılırsa üniversiteleri yönlendireceklerini belirtti.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Hürriyet Yazarı Nuran Çakmakçı'ya hususi açıklamalarda bulundu. İşte Nuran Çakmakçı’nın mevzu ile alakalı yazısı:

Başkan Saraç’a öğrencilerin en merak etmiş olduğu suali da sordum: Üniversiteler ne vakit açılacak? İşte cevabı: “YÖK olarak her hafta küresel istila sürecinde dünyada hangi tedbirlerin alındığını raporluyor, bu verileri de dikkate alıyoruz. Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde erken normale dönüşte artan olaylar üstüne hızla tekrar online’a geçtiklerini, yükseköğretimde misal yayınlanan bu ülkelerin net bir tavır koyamamalarının öğrenciler açısından ne denli yıpratıcı olduğunu, amme sağlığı açısından da ne denli tehdit oluşturduğunu gördük.

KAMU SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Öğrencilerimiz doğal ki karşı karşıya tedris istiyor. Onların seslerine kulak tıkamıyoruz. Anlamaya çalışıyoruz. Online tahsil, örgün öğretimin alternatifi olamaz. Ancak amme sağlığını tehdit eden bir vaziyet var ise bakanlığın görüşlerini dikkate almalıyız. Örgün tahsile bütünüyle geçmeye karar verildiğinde ancak İstanbul’a yüz binlerce talebe gelecek. Öyle 2-3 ilden değil, tüm illerden talebe İstanbul’a aynı tarihlerde gelecek. Belli aralıklarla da kendi il, ilçelerine gitme gelme durumları, kısaca büyük bir hareketlilik olacak. Bu hareketlilik tüm illerimiz için geçerli. Öğrenci yurtları faktörü de dâhil, bu hareketliliğin bir risk oluşturup oluşturmadığını en iyi tahlil edecek yapı Sağlık Bakanlığı’dır. Biz bu çerçevede Bakanlığın görüşlerini ikinci devre için de ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe bakılırsa üniversitelerimizi yönlendireceğiz. YÖK olarak yükseköğretimi kuvvetli koordinasyon fakat elastiki ve çerçeve kararlar ile, üniversitelerimizin birbirinden değişik şartlarını, imkanlarını gözeterek, onlara hareket serbestisi tanıyarak süreçleri yönetiyoruz.”

Anahtar Kelimeler : Üniversitelerin,ne,vakit,açılacağı,dört,gözle,beklenen,mevzular,içinde,bulunuyor.,Milli,Eğitim,Bakanı,Ziya,Selçuk,tarafınca,okulların,açılış,zamanı,ile,a..

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar