Üniversiteler açılıyor! Bahar döneminde yüz yüze eğitim için akademik takvimler yayınlandı!

Bu yazı Hasan ERYILMAZ tarafından 29.01.2021 tarih ve 00:15 saatinde Haberler kategorisine yazıldı. Üniversiteler açılıyor! Bahar döneminde yüz yüze eğitim için akademik takvimler yayınlandı!

makale içerik

Üniversiteler açılıyor! Bahar döneminde yüz yüze eğitim için akademik takvimler yayınlandı!
İnternette ara Kısa Linki Kopyala

Üniversiteler baharda açılacak mı? Önlisans ve lisans eğitimlerini karşı karşıya imkanlarla almak isteyen öğrenciler için iki tehlikeli sonuç izahat geldi. YÖK Başkanı Yekta Saraç ikinci devre üniversitelerin açılabilmesi için Sağlık Bakanlığından görüş alacaklarını duyurmuştu. Mersin ve Harran Üniversitesinden hibrit ve tatbiki eğitimle alakalı flaş izahat geldi. Peki YÖK üniversiteler ne vakit açılacak?

Üniversitelerde bahar dönemine kısa bir vakit kala iyi mi bir yol haritası izleneceği merak ediliyordu. Dönem başlangıcında okullar açılmış sadece üniversiteler için herhangi bir adım atılmamıştı. Mart ayından beri ödev, ders proje ve imtihan işlemlerini web üstünden tamamlayan öğrenciler YÖK’ten gelecek açıklamayı bekliyordu. Yükseköğretim Kurulu ise her üniversitenin kendi koşulları doğrultusunda karar vereceğini belirten bir izahat yapmıştı. Devlet, vakıf ve hususi üniversiteler 2020-2021 öğrenim tedris yılının birinci süreci doğrusu sonbahar dönemlerinde uzaktan öğrenim kararını uyguladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada ikinci devre için Sağlık Bakanlığının tavsiyesinin alınacağını açıkladı. Yüz yüze öğrenime başlanması için aşılama çalışmalarına üniversitelerde vazife meydana getiren bilimsel niteliği olan ve yönetimsel personel de eklendi. Mersin Üniversitesi bahar yarıyılı öğrenim tedris döneminde tatbiki derslerin karşı karşıya verilmesine karar verdi. Harran Üniversitesi ise önlisans, lisans ve lisansüstü öğrenim faaliyetlerinin hibrit öğrenim modeliyle gerçekleştireceğini açıkladı.  Peki bütün üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? İşte karşı karşıya öğrenim için meydana getirilen flaş açıklamalar!

BAHAR DÖNEMİNDE UYGULAMALI DERSLER YÜZ YÜZE İŞLENECEK!

Mersin Üniversitesi resmi web sitesinden “ 2020-2021 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Eğitim - Öğretim Süreçlerine İlişkin Uygulama Yöntemi” başlıklı bir makale yayımladı.  Yapılan paylaşıma gore kuramsal derslerin tamamının uzaktan öğrenim ile işlenmesine karar verildi. Uygulamalı dersler  uzaktan öğrenim yöntemiyle yada 19 Nisan 2021 tarihinde adım atmak suretiyle Akademik Takvimde belirtilen Bahar Eğitim-Öğretim sürecinin son dört haftasında karşı karşıya işlenebilecek. İşte açıklamadan öne çıkan kısımlar;

Uygulamalı derslerden karşı karşıya işlenecek olan dersler 40 dakika olarak işlenecektir.

Derse ilişik sınavların (vize, sömestr sonu, bütünleme, mazeret) online, ödev, proje vb. yöntemlerden hangisiyle yapılacağı mevzusu alakalı Birim Yönetim Kurulları tarafınca belirlenecektir.

Bahar Yarıyılı içinde yapılacak olan yetişim uygulamalarıyla alakalı tatbik şekilleri Birim Yönetim Kurulları tarafınca belirlenecektir.

Ek Sınavlar karşı karşıya yapılacaktır. Sınavın uygulanmasında alakalı birimler imtihan planlamasını yaparak öğrencilere duyuracak ve lüzumlu tedbirleri alacaktır.

 Üç Ders Sınavları karşı karşıya yapılacaktır. Sınavın uygulanmasında alakalı birimler imtihan planlamasını yaparak öğrencilere duyuracak ve lüzumlu tedbirleri alacaktır.

 HARRAN ÜNİVERSİTESİ BAHAR  DÖNEMİNDE  HİBRİT EĞİTİME GEÇİYOR!

 Harran Üniversitesi 2020-2021 öğrenim tedris yılı bahar süreci sürecine ilişik bilgilendirme metni yayımlandı. Üniversiteden meydana getirilen açıklamada bu öğrenim döneminde faaliyetlerin hibrit öğrenim modeli ile gerçekleştirme sonucu alındığı açıklandı.

 Önlisans ve lisans programlarında kuramsal dersler ile kuramsal- tatbiki derslerin kuramsal kısımları uzaktan öğrenim yöntemiyle işlenecek. Teorik ve tatbik içerikli derslerin tatbik bölümleri, birimlerin alacağı kararlar doğrultusunda uzaktan yada karşı karşıya halde işlenebilecek. İşte meydana getirilen izahat;

 

 YÖK SAĞLIK BAKANLIĞINDAN GÖRÜŞ ALACAK!

 Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yapmış olduğu açıklamada her hafta küresel istila hayattaki gidişatını incelediklerini ve hangi tedbirlerin alındığını dikkate aldıklarını açıkladı.  Öğrencilerin karşı karşıya öğrenime adım atmak istediklerini belirten Saraç " Online öğrenim, örgün öğretimin alternatifi olamaz. Ancak amme sağlığını tehdit eden bir konum var ise bakanlığın görüşlerini dikkate almalıyız. Örgün öğrenime bütünüyle geçmeye karar verildiğinde ancak İstanbul'a yüz binlerce talebe gelecek. Öyle 2-3 ilden değil, tüm illerden talebe İstanbul'a aynı tarihlerde gelecek. Belli aralıklarla da kendi il, ilçelerine gitme gelme durumları, doğrusu büyük bir hareketlilik olacak." dedi.

 

 Açıklamasının devamında hareketliliğin tüm iller için geçerli olacağına dikkat çeken YÖK Başkanı  " Biz Sağlık Bakanlığının görüşlerini ikinci devre için ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe gore üniversitelerimizi yönlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : Üniversiteler,baharda,açılacak,mı?,Önlisans,ve,lisans,eğitimlerini,karşı,karşıya,imkanlarla,almak,isteyen,öğrenciler,için,iki,tehlikeli,sonuç,izahat,geldi.,Y&Oum..

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar