Altın Kadar Değerli Balık Türleri Nelerdir?

Bu yazı Hasan ERYILMAZ tarafından 01.03.2021 tarih ve 21:24 saatinde Hayat kategorisine yazıldı. Altın Kadar Değerli Balık Türleri Nelerdir?

makale içerik

Altın Kadar Değerli Balık Türleri Nelerdir?
İnternette ara Kısa Linki Kopyala

Altın tutarları ile yarış halinde olan balık tutarları, dar gelirli ailelerin bütçesini zorlamaya başladı. Fiyatların normalden daha da fazla yükselmesi, hatta çeyrek altının değerine yükselmesi ile beraber tüketiciler balık tezgahlarına yanaşamamaktadır. Birikim ve yatırım aracı olarak görülen altın benzer biçimde balıkların da değerlenmesi gülünç yorumların yapılmasını sağlamıştır. Düğünde Barbun takarız benzer biçimde espriler yapılmaya başlamıştır.

Masaların vazgeçilmezi, Omega 3 bakımından yararlı olan gıdalardan biri de balıktır. Kış aylarında bilhassa balıkçılık işi daha da zorlaşır. Mevsimsel etkisinde bırakır sebebi ile sadece kuvvetli teknelere haiz olanlar denize açılabilmektedir. Bu nedenle de tezgahlar yaz ayları kadar dolu olmamaktadır. Arz – istek mantığından ötürü da fiyatlar yükselmektedir. Tüketicilerin ceplerini yakmaktadır. Şimdi, tutarları altın kadar kıymetli olan birkaç balık çeşidini ele almak istiyoruz.

BARBUN

Fiyatı 138 TL’yi kabul eden Barbun balığı, altın fiyatlarıyla yarışır haldedir. Bunda en büyük tesir balıkçıların eskiye göre daha azca Barbun yakalayabilmeleridir. Neslinin tükendiği benzer biçimde ortaya atılan iddialar olsa da bir çok balıkçı tarafınca bu yalanlanmıştır. Daha oldukça Temmuz ve Ekim ayları içinde yoğun olarak ağlara takılırlar. Bu nedenle değerlerinin yükselmesi, ender bulundukları için normaldir.

KALKAN

Değeri 130 TL’ye kadar yükselen kalkan çoğu zaman Karadeniz’de çıkar. Bir tarafı siyah öteki tarafı ise beyaz olan balık yanlarındaki düğmelerinden tanınır. Haliç’in açılmasıyla beraber bir ara kalkan balığından yana geçilmez iken şuan vaziyet tam aksidir. Ağlara takılmayan kalkan, barbun benzer biçimde altın fiyatlarıyla yarış halindedir.

LÜFER

Eylül ile Ocak ayının sonuna kadar tüketilen lüfer, tam tarihi bulunmasına karşın tüketicilerinin cebini yakmaktadır. Denizlerin prensi olarak adlandırılan balık, altın fiyatlarını aratmıyor. Tane fiyatı en az 30 TL’dir. Bunun sebebi günlük en çokca 10 – 15 adet lüferin avlanabilmesidir. Bu nedenle fiyatlar, bir çok tüketicinin bütçesine müsait gelmemektedir. Çanakkale’de vaziyet bu yöndedir. Balıkçılar sabah ve akşam olmak suretiyle günde iki sefer denize açılmaktadır. Yine de ağlara takılan balıkların sayısı azdır. Bu nedenle lüferin değeri; barbun, kalkan benzer biçimde altınla yarış halindedir.

ALTIN BALIK

Son olarak ele almak istediğim balık türünün eşi benzeri yoktur. Bunun nedeni balığın üstünde 24 ayar altının bulunmasıdır. Çin’de balıkçıların ağına takılan altın balık görenleri şaşkına çevirmişti. Guangdong eyaletinde ağlara takılan balık, Okyanus müzesinde sergilenmektedir. Altın balık familyası grubunda yer almaktadır. Balığın her yeri altın benzer biçimde parlamaktadır. Vücudunun belli bölgelerinde 24 ayar reel altın taşıyan balık, kıymetli mücevher gibidir. Tek adedi 500 dolar üstünde rakama satılmaktadır. Bu balığın bir büyüğü de Tayvan’da doğa müzesinde sergilenmektedir. Altından daha da değerlidir.

Yukarıda ele aldığımız balıklar altın tutarları ile yarış halindedir. Fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tüketicileri, alternatif balık türlerine yöneltmektedir. Özellikle en son ele aldığımız balık türü için bunu söylemek mümkündür. Balık faydalı gıda olduğundan yüksek oranda para da olsa tüketilmesi gereklidir. Ama altın balık için aynı lafı söylemek pek de olası değildir. Maddi durumunuz elverişli olsaydı tek adedine 500 dolar vererek, altın balık yiyecek talep eder miydiniz veya yatırım yaparak paranızın daha da büyümesini mi isterdiniz, mevzu hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Anahtar Kelimeler : Altın,tutarları,ile,yarış,halinde,olan,balık,tutarları,,dar,gelirli,ailelerin,bütçesini,zorlamaya,başladı.,Fiyatların,normalden,daha,da,fazla,yükselmesi,,hatta,çeyrek,altını..

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar