Simyacıların kimya bilimine aktardıkları metot ve teknikler nelerdir?

Bu yazı Hasan ERYILMAZ tarafından 22.07.2020 tarih ve 22:05 saatinde Kimya kategorisine yazıldı. Simyacıların kimya bilimine aktardıkları metot ve teknikler nelerdir?

makale içerik

İnternette ara Kısa Linki Kopyala

Simyacılar, bitirdikleri bütün emek verme ve deneyler kararı kimya biliminin temellerini atmış, bilime faydalı işler yapmışlardır. Bu alanda meydana getirilen bütün emek verme ve deneyler, kimya ile ilgilenen insanların esin deposu olmuş, yollarını aydınlatmışlardır. Simya gelişmeye başladıkça kimya bilimi daha gözle görülür şekilde ortaya çıkmaya başlamıştır. Dolayısıyla simyacıların yapmış olduğu başarıya ulaşmış deneyler, keşfettikleri metot ve tekniklerden bazıları; kimyacılar tarafınca da kullanılmaya devam etmektedir.Bu metot ve tekniklerin, işleyişi ve uygulaması değişse bile temel olarak aynı mantıktan ilerlemektedir. Simyacılar, kendi döneminde fazlaca başarıya ulaşmış adımlar atmış ve bitirdikleri bu başarıya ulaşmış adımlarını kimya bilimine aktararak bilimin temelini oluşturmuşlardır. Simyacıları, kimya bilimine aktardıkları metot ve tekniklerden bazıları şunlardır;



Mayalama: Bir maddenin mikroorganizmalar aracılığı ile sıcaklık verilerek çürüme olayıdır.
Kristallendirme: Katı-sıvı çözeltileri için kullanılan ayırma yöntemidir. Katının sıvı çözücü içinde çökmesiyle, iki maddenin ayrılması sağlanır.
Damıtma: Bu metot iki yada daha çok karışımın ısıtılmasıyla birbirlerinden ayırma yöntemidir. Bu ayırma yönteminde kaynama noktası özelliğinden yararlanılmaktadır.
Çözünme: Bir madde başka bir madde içinde benzeşik olarak çözülmesi olayıdır. Bu metot yardımıyla çözeltiler oluşturulmaktadır.

Anahtar Kelimeler : Simyacılar,bitirdikleribütünemek,vermeve,deneylerkararıkimya,biliminin,temellerini,atmış,,bilimefaydalıişler,yapmışlardır.,Bu,alandam..

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar