Kendinize Güvenin - Kendine güvenmek nasıl zorlu bir işse bu kendine güveni dışarı yansıtmak da işte o kadar zorlu bir iş

Bu yazı Hasan ERYILMAZ tarafından 24.02.2021 tarih ve 21:12 saatinde Kişisel gelişim kategorisine yazıldı. Kendinize Güvenin - Kendine güvenmek nasıl zorlu bir işse bu kendine güveni dışarı yansıtmak da işte o kadar zorlu bir iş

makale içerik

Kendinize Güvenin - Kendine güvenmek nasıl zorlu bir işse bu kendine güveni dışarı yansıtmak da işte o kadar zorlu bir iş
İnternette ara Kısa Linki Kopyala

Farketmişsinizdir, etrafta “ben yaparım, ben başarırım.” diye dolanan insanoğlu bir fazlaca oldukça. Onlar kendine güvenedursun, peki siz nasılsınız? Başarabileceğiniz mevzularda bile bir şüpheniz mi oluyor? Yoksa etrafınızdaki insanlara karşı oluşturmanız ihtiyaç duyulan o kendine itimatı oluşturamıyor musunuz? Evetleri duyar gibiyim.

Kendine güvenmek iyi mi sıkıntılı bir işse bu kendine itimatı dışarı yansıtmak da işte o denli sıkıntılı bir iş. Bunu başarabilmek için en önce niçin kendine güvenen bir görüntü çizmek istediğinizi açıklığa kavuşturmanız gerekiyor. İnsanlar çekingen, güvensiz ve başarısızlığa yatkın insanları dikkate almama mevzusunda eğilimlidirler. Yani bu şekilde bir görüntü çizdiyseniz onları herhangi bir mevzuda ikna etmeniz de zorlaşacaktır.

Yapılan bir çok inceleme da gösteriyor ki insanoğlu kendine güvenen kişilere daha oldukça saygı duyuyorlar. Fikirlerini sonuna kadar korumak için çaba sarfeden bu insanları eleştirme payı da bir fazlaca düşük. Dolayısıyla bu kişilerin ilişkileri de belli sınırlar arasında kalıyor ve kırıcı olabilecek sınırlar aşılmıyor.

Eleştirilmek ara sıra faydalı olsa da insanların çoğunu negatif etkiliyor. İçten denetimli, kendinin bilincinde olan bir insansanız eleştirilmeyi yeterince lüzumsuz bulabilirsiniz. İşte bu yersiz eleştirileri kesmenin yolu da kendine güvenmek ve bunu karşı tarafa yansıtmaktan geçiyor.

Peki kendimize güvenmeyi iyi mi sağlarız ve bunu iyi mi karşı tarafa yansıtırız? Bu mevzu hala çokça araştırılan bir mevzu. Kendi deneyimlerinden ve okuduğum bir oldukça makaleden esinlenerek size birkaç ipucu verebilirim:

  • Fikirlerinizin peşinde durun. Karşınızdaki size yüzde yüz karşı taraf olsa da bu sizi ilgilendirmez. Kimseyi ikna etme çabasına girmeden düşüncelerinizi rahatça belirtin.
  • Sınırlarınızı koyun. İnsanlar olması gerektiğinden fazla samimiyeti ara sıra kullanabilirler. Buna maruz kalmamak için hepimiz için belirlediğiniz bir çizgi olsun.
  • Konuşmaktan utanmayın. Konuşurken insanların gözlerinin içerisine bakın ve konuştuğunuz mevzu her mutlaka kesinlik belirten kelimeler eklemeyi unutmayın.
  • Doğru soluk alın. Araştırmalar heyecanı yatıştırmanın en mühim yolunun doğru nefesten geçtiğini söylüyorlar. Nefes aldığınızda göğsünüz değil karnınız şişiyorsa doğru soluk alıyorsunuz demektir.
  • Fikirlerinizi bir çok vakit kişilerle destekleyin. Bunun yolu da araştırmaktan, kitap okumaktan geçiyor. Konuşmalarda şahit imlemek mühim bir destekleyicidir.
  • Kendine itimat terimini karşınızdakileri burun kıvırmak olarak algılamayın. Tam bilakis bu bir ego sorunudur ve sizi tek başına kendine güvensiz bir tip oluşturmaya yeter.

Anahtar Kelimeler : Farketmişsinizdir,,etrafta,“ben,yaparım,,ben,başarırım.”,diye,dolanan,insanoğlu,bir,fazlaca,oldukça.,Onlar,kendine,güvenedursun,,peki,siz,nasılsınız?,Başarabileceği..

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar