Uykulu erteleme: neden uyumayacağız?

Bu yazı Hasan ERYILMAZ tarafından 29.12.2019 tarih ve 20:15 saatinde Kişisel gelişim kategorisine yazıldı. Uykulu erteleme: neden uyumayacağız?

makale içerik

Uykulu erteleme: neden uyumayacağız?
İnternette ara Kısa Linki Kopyala

Bir şeyleri daha sonra erteleme ve ihtiyacımız olanı yapma eğilimi, çoğumuz için ortaktır.

Ama neden sabahın kendimizin acı çekeceğini ve dünkü koltuktaki anlamsız nöbeti için azarlayacağımızı bilsek de, neden yatağa gitme anını erteliyoruz ve erteliyoruz?

Uyku erteleme terimi, daha sonra uykuya dalmak, ilk olarak 2014 yılında Utrecht Üniversitesi'ndeki bilim adamları tarafından önerildi - neredeyse 180 kişinin katıldığı bir çalışma yayınladılar; Ve çoğu bunu neden yaptığını açıklayamadı.

Uyku için ayrılan zaman anlamsız şeylere harcanmıştı: Birisi amaçsızca sosyal medya akışından ayrılıyordu, biri durmadan heyecan verici olmayan bir dizinin bir sonraki serisine geçiyordu ve birisi kendisini ilgi çekici olmayan konular hakkında makaleler okurken buldu. aradılar.

Katılımcıların çoğu günde altı saatten daha az uyudukları ve sabah yükselmelerinin zor olduğundan şikayet ettikleri için uyku eksikliği yaşadılar. Bununla birlikte, tüm bunlar, bugün zamanında yatmaya söz vermeyi tekrar tekrar engellemedi.

NEDEN UYKUYU BIRAKIYORUZ 

Bir şekilde erteleme neredeyse hepimize aşinadır - bize rahatsızlık veren şeyleri erteleme eğilimindeyiz. Patronla hoş olmayan bir konuşma ya da sizi tekrar terletip ağır nesneler taşıdıkları spor salonuna bir yolculuk - erteleme için açık bir nedendir. Ayrıca, rolünüzü tam olarak anlamadığınız veya yeteri kadar yetkin olmaktan korkmadığınız bir projenin başlangıcını erteleme girişiminin de anlaşılabilir.

Ancak uyku, özellikle pek çoğu eksik olduğu için rahatsızlık olarak adlandırılamaz. Bizi memnuniyetten mahrum bırakan şeylerden zevk ve zaman kaybetmekten alıkoyan şey nedir?

Soğuk bir odada uyumak sağlığınız için iyidir.

“Sorunun bir parçası, hayatımızda gittikçe artan süreçler var. Aynı sosyal ağlar - herhangi bir boş dakikada telefona sahibiz. Aynı zamanda Instagram veya Facebook yayınlarını görüntülemenin mantıklı bir sonu olmayacak, saatlerce takılabilirsin ”diyor psikolog Marina Kuzovkova. - Başka bir sorun, iş ilişkilerini kişisel alanın dışında bırakamama. E-posta, anlık mesajlaşma araçları ve diğer iletişim araçlarıyla 24 saat erişilebilirlik bizi savunmasız hale getirir. Bazıları yeni bir mesajı veya mektubu okumuyor ve yanıtlamıyorsa fiziksel olarak rahatsız oluyor. ”

Teknoloji sayesinde sürekli iletişim halindeyiz, vaka sayısı artıyor. Öncelik becerileri hayatı kolaylaştırır

Çalışma saatleri ile çalışma saatleri arasında net bir ayrım olmaması, uyku dışında her zaman çalıştığı bir duruma yol açar. Sabah, bir adamın telefona postaları kontrol etmesi için ulaştığı ilk şey, aynı eylemle başını bitirir, başı yastığa yaslanır. Durumun çelişkisi, çoğu zaman aynı zamanda bir kişiye göründüğüdür: hala bir şey yapmayı başaramadı ve yapılandan daha fazla yerine getirilmemiş görevler var.

Bu durumu çözmenin anahtarı, uzmanlar hem zaman hem de gün içinde çözülmesi gereken görevlerin net bir şekilde planlanmasını çağırıyor. Teknoloji sayesinde sürekli iletişim halindeyiz, vaka sayısı artıyor. Öncelik verme yeteneği hayatı büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. Sizi kafanızdaki kötü sesten kurtaracak, bu da zamanınız olmadığı konusunda ısrar ediyor.

“Başka bir faktör de yaşamak için vaktiniz olmadığı hissidir. Sabah, gözlerimizi zar zor yırtıyoruz, kahvaltı hazırlıyoruz, çocukları anaokullarına ve okullara gönderiyoruz, tüm gün sonsuz düşen görevleri çözdüğümüz işe trafik sıkışıklığı ile koşuyoruz. Akşamları, çocukları yatağa alıp bulaşık yıkayarak kendinize bakabileceğiniz tek zamandır. Ama saat kaçınılmaz ve uykuya dalmanın zamanı geldiğini söylüyor. Ve ne zaman yaşamalı?! Bu sorun birçok kişi için geçerlidir, - Marina ekler. “Sonuç olarak, dahili olarak protesto ediyor ve uyku yoluyla çözmeye çalışıyoruz.” Görünüşe göre bu bizim hak ettiğimiz boş zamanımız. Gerçekte, yarın sadece daha fazla yorgunluk ve zulüm duygusu ile cevap verecek olan kendimizden dinlenme olasılığını çalıyoruz. ”

KENDİNİZE ZAMANINDA YATMAYI ÖĞRETMEK NASIL 

Tabii ki, terk edilemeyecek çalışma saatlerine ve günlük aktivitelere bağlıyız - çocukların kendileri anaokuluna gitmeyecek ve trafik sıkışıklıkları, yakında eve dönme konusundaki güçlü arzumuz nedeniyle hiçbir şekilde çözülmeyecek. Ancak, burada, belki de, biraz manevra için yer vardır. Zaman yönetimi uzmanları, zaman geçirdiğimiz günlük işlere dikkatlice bakmanızı önerir.

Belki de gastronomi stoklarının ikmali, çevrimiçi olarak sipariş edilen teslimat servisine devredilebilir. Ve sonsuz ve etkisiz gece temizliği çabaya ve sinirlere değmez ve gelen bir asistanı kiralamak daha kolaydır.

Planlama TV ile yardımcı olabilir. Örneğin, en azından ilginç bir şey aramak için kanalları amaçsızca değiştirmek yerine, haftada birkaç gece izlemeniz gereken ilginç filmlerin bir listesini çizebilirsiniz. Akşamları kitap okumak ya da akşam yürüyüşü yapmak için birkaç akşamınızı ayırın.

Genellikle sorunun kökü ve tekerlekte bir sincap gibi döndüğünüz, kendiniz için yaşamak için zamanınız olmadığı hoş olmayan his, rutinde yatar: her akşam yemek pişirmek, bulaşıkları yıkamak, TV'de programları izlemek. Akşam işlerinin en azından bir kısmını çeşitlendirirseniz, monotonluk hissi çok daha az belirgin hale gelecektir.

Marina, “Zamanında ve yeterli uykuya ihtiyaç duyduğunuzda kendinize yatmayı öğretmenin başka bir yolu, rahatlatıcı akşam ritüelleri bulmaktır” diyor Marina. - Kokulu köpük banyosu, bir fincan nane çayı, loş ışıklar, favori pijamalar, gece moduna alet koyma, kitap okuma - güne hoş bir son veren kendi unsur kombinasyonunuzu bulun. Sonra otomatik olarak uyku moduna geçmeye başlayacaksınız ve çok yakında değerli bir gece veya saatini bir telefon veya dizüstü bilgisayarla amaçsızca geçirme arzusu kendiliğinden kaybolacak ve uyku daha iyi ve daha cazip hale gelecektir. "

Anahtar Kelimeler : Bir,şeyleri,daha,sonra,erteleme,ve,ihtiyacımız,olanı,yapma,eğilimi,,çoğumuz,için,ortaktır.,

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar