Programlama Dili Öğrenme Konusunda 5 Yanlış Önyargı

Bu yazı Hasan ERYILMAZ tarafından 21.05.2020 tarih ve 14:07 saatinde Programlama Dilleri kategorisine yazıldı. Programlama Dili Öğrenme Konusunda 5 Yanlış Önyargı

makale içerik

Programlama Dili Öğrenme Konusunda 5 Yanlış Önyargı
İnternette ara Kısa Linki Kopyala

Programlama alanında bir kariyer yapmak istiyor ama bu iş için uygun olmadığınızı mı düşünüyorsunuz? Size bu alan yalnızca bilgisayar meraklıları ve matematik uzmanları için mi? Hayır, yanılıyorsunuz!

Programlama sanatı konusunda birçok yanlış önyargı ve asılsız fikir bulunmakta. Böyle yanıltıcı bilgilerin sizi yüzyılın en önemli çalışma alanında yeni beceriler edinmekten alıkoymasına izin vermemelisiniz.

Programlama dilleri konusunda en yaygın 5 yanlış önyargı ise şunlardır:

  1. Programlama Dillerini Öğrenmek İçin Matematik Dehası Olmam Gerek

İnsanlar matematik ve programlama arasındaki ilişkiyi çoğu zaman yanlış anlar. Aslında geliştiriciler programlama konusunda tutkusu olan sıradan insanlardır. Ayrıca programcılar matematik formülleri değil kod yazar. Matematik bilgisi de kişinin programlama becerisiyle doğrudan orantılı değildir. Sahip olmanız gerekenler temel cebir ve mantık bilgisi, güçlü problem çözme yeteneği ve en önemlisi de sabırdır. Ayrıca matematiksel ve algoritmik problemleri çözmenize yardımcı olmak için doğrudan kodunuza uygulayabileceğiniz kütüphaneler ve eklentiler de bulunmaktadır. Sonuçta her meslekte olduğu gibi yetenek bir insanı ancak bir noktaya kadar götürür, çalışma etiği ve disiplin ise başarıyı veya başarısızlığı gerçek anlamda belirleyen tek şeydir.

  1. Yalnızca En İyi Dili Öğrenmeliyim

Yeni başlayanların en sık sorduğu sorulardan biri şudur: “Öğrenmek için en iyi dil hangisidir?” Her ne kadar kulağa iyi gibi gelse de bu soru yanıltıcı da olabilir. Bu sorunun cevabı iş ya da okul için şu anki amacınıza hangi dil uygunsa onun en iyi dil olduğudur. Başka bir deyişle, en iyi programlama dili diye bir şey yoktur. Önemli olan bu dille ne yapacağınızdır.

Programlamayı Neden Öğrenmeliyiz? adlı makalemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Örneğin, web geliştiricisi olmak istiyorsanız işe webin en temel dilleri olan HTML ve CSS’le başlayın. Eğer daha ziyade genel bilgisayar programcılığıyla ilgiliyseniz, o zaman öğrenme sürecinizde size destek olacak online belgeler ve kılavuzların olduğu dillere ağırlık verin. Sakın unutmayın, dili öğrendikçe, her dilin güçlü ve zayıf yanları sizin için daha fazla görünür olacaktır. Dilin hızına, kendine özgü özelliklerine, uyarlanabilirliğine ve sürdürülebilirliğine göre tercihinizi belirleyin.

programlama dilleri

  1. Tüm Syntax Ezberlemeli ve Yardım Almaktan Kaçınmalıyım

Bu konudaki genel düşünce, bir programı dışarıdan yardım almazsanız her şeyi ezberleyeceğiniz ve her şeyi baştan oluşturabilecek gerçek bir profesyonel olacağınız yönündedir. Halbuki syntax ezberlemeyle hiç uğraşmamanız gerekir, çünkü aynı kodu binlerce kez yazdıktan sonra istediğiniz çerçeveyi kendiniz zaten oluşturabilirsiniz.

Google, IDE ve çerçeveler sıkıntıdan oluşturulmuş şeyler değil. Özellikle programlamayı daha hızlı öğrenmeniz için tasarlanmış şeyler. Bu konuda yapılabilecek en iyi şey syntax tavsiyeleriyle birlikte IDE kullanmak, sorun yaşadığınızda ise hemen Google’a danışmak.

Çerçeveleri kullanmak programlama dilinin neye yaradığını ve sınırlarının ne kadar zorlanabileceğini anlamanıza yardımcı olur. Böylece yeterince geliştikten sonra özel programlama özellikleriyle denemeler yapabilirsiniz.

  1. Ben O Kadar Kod Yazamam

Siz de web sayfalarının kaynaklarını incelemekten korkanlardan mısınız? Herhalde 4000 satır kodun çok fazla olduğunu düşünüyorsunuzdur.

Halbuki HTML bir programlama dili değil, yalnızca bir işaret dilidir. İçeriğinizi işaretlemenizi sağlayan etiketleri kullanarak web için bir yapı oluşturur. İçeriği her kodda genel olarak neler olduğunu gösterir. Biraz daha yakından incelendiği takdirde görülür ki bunlar aslında tekrar eden ifadelerin, yöntemlerin ve döngülerin olduğu kod yığınlarıdır.

Programlama çoğunlukla yeni başladığınızda ve orta seviyedeyken basit ve karmaşık problemleri çözmek için öğrendiğiniz materyali kullanır. Kod yazmaya başladığınız zaman göreceksiniz ki 10.000 satır kod bile aslında bir şey değil ve hemen bağımlısı olunacak bir şey.

  1. Bir Programlama Dilini Öğrenmek ve Bu Dilde Uzmanlaşmak Yalnızca Birkaç Hafta Sürer

Bu söylenene inanmayın. Aslında programlamayı öğrenmek için haftalar harcayabilirsiniz ama programlama konusunda uzman olmak yıllar alır. Tıpkı resim çizmek gibi, programlama da ilgi ve sabır ister. Başta ürettiğiniz şeyler pek bir işe yaramayabilir. Ama unutmayın ki her seferinde tek bir adım atarak ilerlemekte fayda vardır. İyi bir programcı olmak için başarısız olmaktan korkmamanız gerekir çünkü gerçek ilerlemenin tek yolu başarısızlıktan geçer.

Unutmayın, kod yazmak yalnızca sabır ederek mükemmelleştirilebilecek bir sanat gibidir. Tıpkı hayatta hiçbir kestirme yol olmadığı gibi, programlamacılığı öğrenmenin de bir kestirme yolu yoktur. Her şeyi doğru yapmaya başlayana kadar çalışmaya devam etmeniz gerekir.

Anahtar Kelimeler : Programlama,alanında,bir,kariyer,yapmak,istiyor,ama,bu,iş,için,uygun,olmadığınızı,mı,düşünüyorsunuz?,Size,bu,alan,yalnızca,bilgisayar,meraklıları,ve,matematik,uzmanları,i&cced..

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar