KKKA hastalığına karşı katılımı ihtiyaç duyulan önlemleri sıralayınız.

Bu yazı Hasan ERYILMAZ tarafından 06.08.2020 tarih ve 20:40 saatinde Saglik bilgisi kategorisine yazıldı. KKKA hastalığına karşı katılımı ihtiyaç duyulan önlemleri sıralayınız.

makale içerik

İnternette ara Kısa Linki Kopyala

KKKA hastalığı bulaşıcı bir hastalıktır. Açılımı Kırım Kongo Kanamalı Ateşidir. Kene ve türevlerinde meydana gelen viral bir enfeksiyondur. Bu hastalığa yakalananların ölüm payı oldukca fazladır. Ateşe ve vücudun değişik yerlerinde kanamaya niçin olur. Kene ısırması ile olup biten bir rahatsızlık çeşididir.



KKKA hastalığının bulaşma yolları değişim gösterebilmekte bunlar:

Hastalığa enfekte olmuş kenenin tutulması
Aynı biçimde enfekte olan kenelerin şu demek oluyor ki hastalığı taşıyan kenelerin çıplak el ile ezilmesi.
Hasta hayvanlarına münasebet etme kanlarına yada vücut sıvılarına dokunma.
Hasta hayvanların doku senkresyonu ile bu hastalığı bulaştırma riski vardır.


Yüksek ateş, baş ağrısı, vücutta aşırı yorgunluk, kanama benzer biçimde emareleri vardır.

Bu hastalıktan korunmak için aşı ve deva hemen hemen yok bu nedenle naturel yollar ile bireyin kendisini koruması gerekmektedir. Kene olan bölgeler ile alakalı malumat edinmeli ve bu alanlara gidilmemeli evde bulunan evcil hayvanların temizliği yapılmalı üstleri test edilmeli.

Çalılık alanlarda bulunmamaya dikkat edilmeli bu tür alanlarda kene olma riski vardır ve KKKA hastalığı keneler aracılığı ile bulaşır. Eğer çalılık alanlara gidiliyorsa o vakit çizme giymek ve uzun yada vücutta aleni yer kalmayacak biçimde emniyet sağlanmalı. Hayvan barınakları, naturel alanlar, ormanlar, orman kenarları ve ziraat arazileri benzer biçimde yerlerden mümkünce kaçınılması gerekiyor.

Anahtar Kelimeler : KKKA,hastalığı,bulaşıcı,bir,hastalıktır.,Açılımı,Kırım,Kongo,Kanamalı,Ateşidir.,Kene,ve,türevlerindemeydana,gelenviral,bir,enfeksiyondur.,Bu,hastalığa,yakalananların,öl..

Pinterest Google News Sitesinde Takip Et Facebook Sayfamızı Takip Et Google Play Kitaplar